lørdag 30. oktober 2010

Vi har beveget oss videre

(Lagt ut av Mats)


Nå har vi hatt fem spennende dager i Beijing og sitter på toget til Taiyuan. Vi har bodd på et flott hotell, hatt guide og egen sjåfør hele tiden, så vi har egentlig levd herrens glade dager. Behagelig temperatur, spesielt de siste par dagene.

Det mest eksotiske vi har opplevd så langt i matveien, er vel da vi gikk gjennom noen hutonger på egenhånd og dumpet inn i en hot-pot restaurant. Yrende liv bare ungdommer (ikke rart de så litt rart på oss) og veldig spennende mat. Ikke et ord engelsk kunne de, men ølet var godt og mette ble vi. Da vi skulle finne en restaurant på egenhånd om kvelden, ble det pindø hot-pot da også, men denne gangen med duk og kelnere.

Vi har spist mat fra mange forskjellige kjøkken. Godt har det vært alt sammen. Det minst spesielle har kanskje vært Peking-and, eller kanskje det var forventningene som var for høye? Synes det var mye skorpe og litt lite kjøtt. Ellers har vi fått rødvin til middagen alle steder vi har spurt (alle steder bortsett fra ett) og den lokale rødvinen er like god som den franske de har servert.

Ellers må jeg si at muren var enormt imponerende. Keith, guiden vår som egentlig het noe vanskeligere, skjønte ganske snart at han ikke ville holde følge med oss. Men han sa det var helt vanlig at lokale guider fulgte oss, og ganske riktig to lokale bønder hang på. Men så satte Marte opp farten. Første falt den ene av, og etter en liten stund klarte ikke den yngste å følge oss heller. Så vi hadde vel to timers rask gange på muren, i god fart og ganske alene.

Beijing har egentlig vært mer moderne enn det vi hadde tenkt. Flyplassen var ganske ny, togstasjonen like så. Regner med vi møter en ganske annen virkelighet når vi kommer til Taiyuan og ikke minst Pingyao som vi skal kjøre til i kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar