lørdag 6. november 2010

Lijiang - et fantastisk sted

(Lagt ut av Mats)

Hei,
 
I dag tidlig reiste vi fra Kunming til Lijiang, en kort flyreise paa 50 minutter. Peter moette oss paa flyplassen med sjaafoer. Da vi naadde Lijiang sentrum etter 30 minutter, forsvant skyene og solen skinte. Utrolig deilig med sol. Vi har hatt bra vaer, ikke regn og vind, men solen har ikke vaert saerlig tilstede foer naa. Her i 2.416 meters hoeyde, er det sikkert 20 grader i solen.
 
Vi bor midt i gamlebyen. Helt fantastisk sted. Rent, rent rennende vann i kanaler mellom husene. Nydelig hotell i gammel stil. Selvfoelgelig mange butikker for turister, men ogsaa lokale haandverkere. Lite paatrengende selgere. Spiste lunsj ute for foerste gang. Tok en caffe latte senere paa en uterestaurant. Haaper bildene vi tar kan vise hvor flott det er her, for det blir litt vanskelig aa beskrive. Selv hundene, som i Kunming var litt pjuskete og skitne, er her sunne, blanke og friske.
 
Peter virker som en grei kar (skulle bare mangle, navnet tatt i betraktning). Han har tatt oss med til en park, hoeres kjedelig ut, men det var det ikke. Saa har han vist oss rundt i deler av gamlebyen. Bl.a. et svaert groennsak-, fiske- og kjoettmarked. Paa dette markedet var det rent og pent. Ingen daarlig lukt. Gamlebyen er bilfri, saa vi maatte gaa til hotellet mens piccoloene fraktet bagasjen paa sykkel. Baade i parken og i gamlebyen er det krystallklart vann hvor det svoemmer fisker. Det blir mye om rent vann og ren luft dette her, men en ting som var litt ekkelt baade i Beijing, Taiyuan, Xi,an og Kunming, var forurensingen og den daarlige luften og det uklare vannet. Det var rett og slett herlig aa komme opp i hoeyden med ren luft og rent vann.
 
I morgen skal vi opp i 3.400 meter. Er litt usikker paa hvor mye vi skal gaa der. Peter virker ikke som han er i veldig god form, men det blir kanskje ikke vi heller i den hoeyden. Dagen etter skal vi ihvertfall paa en lang tur. Dessuten har vi allerede faatt pekt ut et lokalt fjell (tipper som Ulriken) som vi skal gaa opp paa en av dagene vi har til egen disposisjon. Vi skal vaere i Lijiang 4 netter og halvparten av tiden har vi til egen disposisjon. Det tyder bra, ihvertfall hvis vi faar like bra vaer fremover.
 
Haaper dere har det fint. Det har vi!
 
Hilsen Marte og Petter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar