tirsdag 9. november 2010

Lijiang - verdt et besøk

(lagt ut av Mats)


Hei alle sammen,

Endelig fant vi et hotell med Wi-Fi.

Her i Lijang er det fortsatt flott. Været er ypperlig. Vi ser ikke bloggen, så vi vet ikke hva som ligger der. Mulig det blir litt repetisjon (eller huller) i våre korte rapporter.

I forgårs dro vi på Jade Tiger Snow Mountain. En times kjøring med bil, så med buss inn i området og til slutt en stolheis opp i 3.600 moh. Der oppe gikk vi en tur med Jac-okser tett innpå. Toppen var på 3.700 moh. Turen gikk helt rolig, og vi merket ingenting til høyden. Men vi drikker vann i ett sett, og det medfører at vi frekventerer "wash-room"ene hyppig. Flott natur med stilig snødekt fjell i bakgrunnen. Ligner litt på dolomittene.

I går (7.11.) var vi på "langtur". Av gårde med en ny bil, en Pajero jeep e.l. Etterhvert skjønte vi hvorfor vi hadde byttet bil. Veien var utrolig dårlig. Opp i 3.300 meters høyde, en kyravei uten like. Nesten ufremkommelig. Etter halvannen time ble vi satt av ved en liten Naxi-landsby sammen med guiden, Peter. Området lignet faktisk litt på Voss, men vi befant os i 3.000 meters høyde. Så gik turen i nydelig natur og vi endte i en annen liten landsby etter ca. 4 timer. Ikke så mye vilt dyreliv a se underveis, fugler og ekorn, men vi kom frem til en slette nær slutten av turen, hvor det var sikkert 50 - 60 hester. De fraktet turister, men da vi kom hadde de pause.

I dag har vi ikke hatt guide og ikke sjåfør. Tok det litt rolig til frokost, så en tur opp på det lokale Ulriken. Veldig bratt, men trapper hele veien. Et par, tre templer både på veien opp og en annen vei ned. Flott start på dagen. Nå er vi ferdig med lunsj, og sitter utenfor Wi-Fi-hotellet (som er rett ved vårt) og drikker caffe-latte. Antar det er 25 grader i solen. Om natten er det ikke mer enn 4 - 5 grader. pa turen i går var det 0 grader da vi startet. Alle dagene her i Lijiang har vi hatt flott vær, så det betyr selvfølgelig mye for inntrykket.

Anslår maks 5 prosent av turistene her er ikke-asiater. Av dem er det mest franskmenn og amerikanere. Mange søte kinesiske damer, men mennene er ikke mye å skryte av. De snakker høyt, harker, hoster og spytter, og trenger seg frem overalt.

I morgen er det videre til Shangri-la i over 3.000 moh. Høydetreningen fortsetter.

Mvh Marte og Petter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar