lørdag 20. november 2010

Tre dager med sykling

Hei,

I går syklet vi fra Xing Ping til Yangshuo. Litt duskregn i starten, men oppholdsvær etterhvert. Ganske kjølig hele dagen, tipper 15-16 grader. Turen gikk i veldig fredelig og flott natur, men veldig humpete veier. Tror vi syklet 60 km. Syklene er noen gamle, sletne offroadere, men vi kommer da frem. Halvveis på turen hadde vi en flott båttur på Li-elven. Båten hadde vel plass til en 30-40 stk, men vi var tre pluss tre sykler.

Hotellet i Yangshou er bra. Fortsatt store lobbyer og tepper på alle gulv, men rommet var stort og stille, sengen gedigen og det virker ganske rent. Tror vi er de eneste vestlige på hotellet. Fikk spesialoppvartning til frokost i dag.

I dag våknet vi til skyfri himmel. Deilig å kjenne varmen. Turen skulle være flat og ikke så lang, men så viste det seg at det var første gang Ray hadde tatt denne veien. Den var langt fra flat, og tilsammen har vi vel syklet en 8-9 mil i dag. På slutten av turen hadde vi en fjelltur opp på Moon Hill, tipper på høyde med Stoltzen, men ikke så bratt.

I dag hadde vi flere uhell med syklene. Martes forgear går fortsatt ikke ned i første. Ray røk en spile i forhjulet og punkterte på bakhjulet. Siden alt hadde gått så bra de første dagene, hadde han lagt igjen pumpe og verktøy hjemme i dag. Lappesaker visste han ikke hvordan skulle brukes, så det hadde han ikke anskaffet. Til alt hell var det ikke langt til noen som kunne hjelpe oss. Litt senere falt pedalen på Petters tunge holk av. Måtte prøve å feste den med fingrene til vi kom til folk og fikk skrudd den på igjen. Håper vi skaffer oss noen skikkelige sykler til i morgen. Da er det siste dag med sykling. Rumper er såre, så det blir litt kortere tur i morgen. Håper på like fint vær.

Marte er bedre i magen, men helt pigg er hun ikke. Litt skeptisk til lukter og forskjellige matretter, hun som egentlig har smakt på alt til nå.

Yangshou er en skikkelig turistby. Ikke spesielt spennende. De allerede fleste turistene er kinesere. Det er lavsesong for vestlige.

I morgen er der siste sykkeletappe, litt kortere og med besøk i en grotte. Så er det avgårde til Sanya.

Hilsen Marte og Petter


Ekteparet

Smukt?

Båten som tok oss ned Li-elven

Hva tenker du på?

Fiskeoppdrett

Litt disig på sykkeltur torsdag

Mange ville hjelpe da vi punkterte

Ikke en sky på himmelen på fredag. Orden i appelsinbuskene

Peking-and

Marte på broen

Fjell, fjell og atter fjell

Ikke noe problem å bli kvitt litt ris

Moon Hill

Pent?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar